Společná fotografie
Konference mládeže Křesťanských sborů 2007

Všem děkujeme za účast na letošní konferenci mládeže v Malenovicích. Zvláštní poděkování pak patří všem přednášejícím, lektorům, vedení KAMu a všem, kteří pomohli s organizací.

25.-28.10.2007
v Malenovicích


Hlavní téma bylo
On-line s Bohem

Jednotlivé přednášky hlavního tématu:

25.10. - Vláďa Pípal - Pokání
26.10. - Dave Patty - Víra
27.10. - Marián Lipovský - Modlitba
28.10. - Mainofl Mellwig - Čistota



Fotografie v tiskové velikosti ke stažení: (každá má okolo 4MB)
01
02
03
04

Zde si můžete stáhnout a poslechnout audio záznamy letošních seminářů. Věříme že vám konferenci nejen připomenou, ale budou pro vás znamenat i další inspiraci a povzbuzení do života s Bohem tak, jak jsme to prožívali během konference samotné.

Jak Kuklínek Růst skrze bolest
    Vytrysklo někdy z vašeho srdce něco jako: Pane Bože, tohle přece nemyslíš vážně? Proč zrovna já? Tohle je příliš!  Jak zápasíte s věcmi, které se nedají unést? Budeme přemýšlet  o tom  jak to chodí v životě - co nám o tom říká Bible a  jak můžeme být požehnání tím, co se nám nezdá příjemné.
  Aktivní postoj, samostatné myšlení, odvažná víra
    Pod křesťanem si někdy lidé představují takového Tichošlápka - někoho, kdo má všechny rád, nikomu by neublížil, skromně stojí v pozadí, neudělá nic o čem by si nebyl jistý, že je Boží vůle. Když sledujeme život velkých Božích mužů a žen - vidíme, že často se velmi jasné postavili proti určitým věcem nebo lidem, nesli svou kůži na trh, riskovali a Bůh si je významným způsobem použil. Nebudeme jen takové lidi obdivovat, ale budeme přemýšlet nad odvážným a aktivní postojem v našem životě.
Jarek Andrýsek Návrat k Hospodinu jako obnova závislosti
     
Pavel Gwoždz Půst - zábava a půst
    Praktické zkušenosti s půstem, nad čím člověk při půstu přemýšlí, kam člověka půst směřuje, jde jen zdrženlivost v jídle či pití? O co mne zábava může připravit.
Jozef Abrman Starobylé rituály a zmluvy priateľstva
    Vo všetkých kultúrach sveta existovali rozmanité obrady, symbolické úkony a obete, ktorými ľudia alebo kmene vstupovali do vzájomného dôverného vzťahu. Niektoré z týchto rituálov sa praktizujú dodnes. Takmer všetky z nich zobrazujú nejaký aspekt biblickej pravdy, aj keď v zdeformovanej podobe. Sú odzrkadlením vzťahu, po akom túži Boh s človekom. 
  Odkaz evanjelia vo hviezdach
    Vo všetkých starobylých kultúrach a národoch sveta existuje príbeh zapísaný vo hviezdach. Tento hviezdny odkaz pre človeka má najčastejšie podobu zverokruhu s jeho 12 znameniami. Pozorným rozborom týchto 12 znamení, súhvezdí a mien jednotlivých hviezd urobíme fascinujúci objav. Neunikneme dojmu, že Boh dal zapísať príbeh evanjelia do hviezd, aby si ho mohli pripomínať aj ľudia z najstarších civilizácií...
Petr Vaďura Mužství
Profesí učitel je dlouholetým pracovníkem v Křesťanských sborech. Začínal jako pracovník s dětmi a mládeží. Podílel se na založení sboru Praha Stodůlky. V současné době je redaktorem a moderátorem pořadů pro redakci náboženského vysílání Českého rozhlasu a pořadů pro rádio TWR a Rádio 7   Být mužem je velké výzva a velká příležitost. Dnes ji však mnoho mužů promarní a svou mužskou roli neobjeví a nežijí. Co tvoří podstatu mužství, nelze říci tak snadno, lze se však zabývat jeho důležitými aspekty, jako jsou mužské vzory, mužská sexualita, vztah k ženám, schopnost navazovat přátelství, vztah k práci.
Alespoň některých těchto oblastí se chce Petr Vaďura dotknout.
  Historické příčiny českého bezvěrectví
    To, že patříme k nejateističtějším státům světa, je známý fakt. Jaké jsou ale příčiny tohoto jevu? Vždyť komunismus byl i na Slovensku či v Polsku a tyto země patří naopak k nejreligioznějším.
Možná, že nám hledání příčin českého bezvěrectví napomůže k tomu, abychom si s ním dokázali poradit.
     
Daniel Heczko 9 druhů modliteb podle Písma
Kazatel a zakladatel sboru Praha 6 Církve Bratrské. Je manželem a otcem, věnuje se pastoraci a vyučování, v devadesátých letech prošel krizí vyhoření a před dvěma lety se podílel na založení dalšího sboru CB.   Kající modlitby, Prosby, Děkovné modlitby, Modlitby chval a vzývání, Přímluvné modlitby, Modlitby za uzdravení, Modlitby hněvu, Truchlivé modlitby, Modlitby odevzdání
  Modlitby „Nauč mě plnit tvou vůli“ a „Co mám dělat, Pane?“
    Tyto modlitby vyjadřují odevzdanost Božímu vedení a poddanost Kristu jako Pánu. Jaké požehnání z toho plyne?
Pavel Šíma Přemýšlení o víře aneb jaké bylo mé studium theologie
Je theolog, absolvent ETF UK v Praze. Studoval také na theologické fakultě v Tubingen a na biblické škole ve Wiedenestu. Je ženatý a v současné době je starším Křesťanského sboru v Prostějově.   vzdělávání není luxus, ale každodenní potřeba. Víra může být slepá nebo promyšlená. Dokážu sdělit, čemu a proč věřím? Dokážu obhájit svou víru v rozhovoru s nekřesťany?
  Modlitba ve světle modlitby Páně
    Exegetické zamyšlení nad modlitbou "Otčenáš" - za co, jak a proč se Pán Ježíš vlastně modlil a co si z toho můžeme vzít do našeho modlitebního života. 
P. Mečkovský Rozvoj muže/ženy
Finance a dluhy
Marián Lipovský Modlitba - přednáška
Marián Lipovský má 41 rokov. S manželkou Ľudkou majú dcéru Ester a syna Dávida. Bývajú v Prešove. Je riaditeľom MPK na Slovensku a tiež vedúcim skupiny Timothy. Odpočíva pri skladaní piesni a športovaní. Od svojich 17 rokov prežíva povolanie slúžiť mladým ľuďom a zápasiť za prebudenie tejto generácie mladých.   Co se stalo když Enoch chodil s Bohem? Proč byl David muž podle Božího srdce? Co to znamená On line s Bohem?
Jirka Zdráhal Půst změní tvůj život
pocházím z nevěřící rodiny,obrátil jsem se v roce 1991.Studoval jsem biblickou školu ve Švédsku a deset let jsem byl pastorem brněnského sboru Slovo života.Dnes vedu nově založený sbor ICF v Praze   Půst znamená "vzdát se na určitou dobu jídla a to kvůli duchovním důvodům".Půst nám pomáhá posílit náš duchovní život a je praktickou cestou jak se přiblížit k Bohu.
Modlitba jako zábava
  Modlitba není zákon ani povinnost.Je to dialog a ne monolog.Boha lze opravdu slyšet!
Samuel Húšť Jak lži ovlivňují a formují můj život ??
starší zlínského sboru, misijní pracovník   Budeme přemýšlet o tom, jestli to, čemu věříme a o co se někdy opíráme, je skutečně Boží pravda, nebo jestli nejde o nějakou satanem podsunutou lež, která má za úkol poškodit náš vztah s Bohem, ničit naši blízkost s Ním, brzdit nás ve službě nebo nás případně úplně zastavit.
Irena Zemanová Manželství, celibát, pěstounská péče
    Je dobré plánovat, stanovit si cíle? Proč? Jaké? nebo Jaké a proč? - Co je to handicap a jak nás může ovlivnit - Pěstounská péče teorie a praxe
Michal Malina Porovnávání se s druhými 
manželka Soňa,33 let, 2 kluci (Borek, David), fotbal, lyžování,P.O.D.   „… on toho umí víc než já“, „…. kéž bych měla vlasy jako ona“. Proč se porovnáváme s druhými ? Proč chceme být někdy někým jiným ? Společně se podíváme na tyto a další otázky, které nás někdy motivují a jindy „drtí“.
Plný život v rychlém světě 
  Současný svět, zvlášť mladým lidem dnes nabízí tolik jako nikdy dříve. Naneštěstí nám však tento svět, jeho rychlost a nabídky kradou některé věci a oblasti, které mají opravdovou hodnotu, cenu. Společně se podíváme na 4 oblasti, které nám mohou pomoci prožívat plný život v tomto rychlém světě.
Petr Húšť Hledání Boží vůle
Petr Húšť je ženatý, má manželku Věrku a čtyři děti (Kryštofa, Klárku, Filipa a Lukáše). Je členem Křesťanského sboru ve Vsetíně. Minulý rok pracoval Křesťanské akademii mladých na projektu televizního pořadu Exit316. O ledna 2007 pracuje v Křesťanských sborech pro podporu mládežnické práce. Mezi jeho zájmy patří na turistika s rodinou, hra kytaru, sjezdové lyžování, a experimentování v oblasti křesťanské mládežnické služby s cílem kulturně relevantní misie.   Potřebujeme poznávat Boží vůli? Chce nás Bůh vést v každém detailu nebo jen zásadních rozhodnutích? Jak poznat že si Boží vůli nepletu jen s vlastním přáním nebo představou? Co když se Boží vůle nenaplňuje?
Společně se v tomto semináři podíváme na výše uvedené i další otázky a také na pět biblických principů jak hledat Boží vůli. Na konci tohoto semináře bude každý účastník vědět, co jeho slabá a silná stránka v hledání Boží vůle.
David Novák Desatero zabijáků duchovního života
Kazatel Církve bratrské, kazatel pro mládež   Možná se vám stalo, že vše klapalo jak mělo, sloužili jste Bohu, měli jste dobrou reputaci a najednou jste zjistili, že jste Bohu strašně daleko. Že uprostřed služby Jemu se vám Bůh stal cizincem. Každý z nás je v pokušení nechat si udusit svůj vztah s Bohem. Cesty k udušení jsou různé. Jaké? O tom bude seminář.
  Mužská spiritualita
    Dnešní církev klade silný důraz na vztahy, chvály, sdílení, lásku, pocity...tedy vlastnosti či oblasti, které spíše charakterizují ženy. Tím není řečeno, že "správný chlap" má být necitlivý, tvrdý atd. Jaký ale má být muž podle Boží vůle? Proč se tolik mužů i v církvi stahuje spíše do ústraní? S čím jako muži vlastně zápasíme? Je normální, že se jako muži - křesťané raději díváme na válečné filmy, než na filmy o vztazích? Nedříme v nás něco násilného, co je třeba s Boží pomocí vymítit?
Aleš Juchelka Vliv médií 
     
Martin Šimik Na hranici života a smrti (potrat, eutanazie, …)
je mi 23 let, jsem ženatý, čekáme miminko a moc se těším až ho budu držet v náručí a cítit jeho miminkovskou vůni:) Vedu mládež v Českém Těšíně a toužím po tom aby mladí lidi poznávali Ježíše Krista i v našem městě, tolik svázaném alkoholem. Vystudoval jsem zdravotní školu a potom zdravotnického záchranáře. Jako záchranář pracuju od července 2007 v Třinci.
Práce mě baví a hodně mě přibližuje k Bohu, bez kterého bych to hrubě nedával.
  -
Iva Kondasová V TLAKÁČI TAK I TAK aneb o samotě, čistotě a čekání (vyhrazeno pro dívky)
Jmenuji se Ivana Kondasová, jsem z Ostravy a patřím do Křesťanského sboru v Ostravě-Porubě. Podílím se na vedení naší mládeže Maják. Ráda hraju na kytaru a jsem ráda s lidmi.   Jsme často vystaveni tlaku vnitřnímu i okolnímu, ať s někým chodíme nebo ne. Pojďme se společně  podívat na to, co vše to může přinášet ať už negativního nebo pozitivního...
Ondra Šimik  Křesťan a fitness
Jsem normální 25letý kluk,pracující jako odborný asistent na vysoké škole, kde učím budoucí učitele 1.stupně,zároveň studuji doktorát v oboru pedagogika.Taky šestým rokem vedu dorost v KřS Č.Těšín a vypomáhám i při práci s mládeží. Mám rád sport a přírodu a těším se na Boží překvapení každý den.   Tělo bylo, je a bude součástí Božího plánu. Skrze tělo se projevuje taky Duch, někdy je ale u křesťnů téma těla zastíněno "duchovními věcmi", přesto jsme na něj vázáni každý den. Fitness jako zdravý životní styl je při správném přístupu jednou z cest, jak můžeme žít kvalitní život a i svým tělem oslavit Boha. Někdy totiž o cvičení těla panují "biblické mýty"....
Pavel Eleder  Intelligent design 
Pavel Eleder, Pallo - původem ze Žďáru nad Sázavou, nyní studuje v Brně třetím rokem na Přírodovědecké fakultě MU molekulární biologii a genetiku. Mimoto ho zajímá teologie, filosofie a dialog evoluce-kreace. Navštěvuje sbor v Brně - Židenicích.   Intelligent design - hnutí oponující darwinismu. Čím se liší od předchozího kreacionismu? Jaké jsou argumenty jeho představitelů a mají co říci k původu života na Zemi?
Ivo Neuvirt  Pornografie
Ivo Neuvirt. Věk 34 let. 14 let věřící, 9 let ženatý, dcera Kamila. Přednášky na školách – Témata – Sex-AIDS-Vztahy, Etika (různá témata), kluby, zážitkové programy pro mladé lidi. Zaměstnanec Pavučina o.s.Den.   Co je pornografie? Jak ovlivňuje náš život?  Co nás na ní přitahuje? Jaké jsou její důsledky v našem životě? Kdy začíná závislost na ní? Jak se zbavit této závislosti? Co proto může dělat manželka? Naivita křesťanských dívek o svých mužích a jejich zápasech!
Palino Kadlec  Nestihl jsem si užít
Oficialne Pavol Kadlec, ale som rad, ked ma ludia oslovuju Palino (nickname:Blondak). Zijem a sluzim s rodinkou v krestanskom zbore v Trencine. Mam uzasnu manzelku Vlasticku a nadherne tri deti Timotejko, Marek a Sarah. V zbore sluzim mladej generacii - v sucnasnosti dorastu.   Ako krestania (zvlast mladi a slobodni) sme pokusani ist uzit si do sveta. Niekedy to vyzera, ze si dame pauzu v zivote s Bohom (duchovna kriza, odpadnutie od viery, ...)a ideme si uzit. V ramci vztahov je to snad najbolestnejsie. No tiez treba byt v strehu, ked ako krestan zacinam vztah s krestankou. Je to zaruka toho, ze som nasiel tu pravu/ toho praveho?
Tereza Šimiková  Romové aneb rasová nesnášenlivost - NENAHRÁVALO SE
Jmenuji se Tereza Šimiková, vystudovala jsem Pdf MU, obor: Sociální pedagogika a volný čas, který jsem ukončila bakalářskou prací na téma: Romové a Divadlo Fórum - jde o specifický typ sociálního dramatu. Momentálně navazuji magisterským studiem v tomtéž oboru, profilace: multikulturní výchova. Pracovala jsem s romskými dětmi a mládeží v organizaci IQ ROMA servis v Brně a mám spoustu osobních zkušeností s touto tematikou, protože jsem se narodila ve smíšeném manželství.   Seminář bude probíhat interaktivní formou, společně budeme řešit otázky, které jsou v současné době aktuální a týkají se tématu soužití majority a romské minority. Budeme se snažit hledat odpovědi, které by mohly pomoci v řešení tohoto problému. Dotkneme se také specifik romské kultury, budeme diskutovat nad nejrůznějšími otázkami romství. 
Marcela Hajdová Zakopaný pes nebo poklad? 
Marci je věrná služebnice, ale někdy i velké zlobidlo :) Je maminkou tří krásných dětí, dokonce se naučila i vařit :) Je pomocí rovnou pro svého manžela - malého prince :), který ji miluje , jako si Můj Syn Kristus zamiloval církev.   S Vámi bych chtěla na semináři přemýšlet o tom, do jaké míry náš život odráží skutečnost, že jsme našli poklad - nebeské království. A proč naši přátelé mají někdy spíš dojem, že jsme žádný  poklad nenašli, ale pouze zakopaného psa?
Dana Popovská Svoboda v Kristu
Pro následování Ježíše jsem se rozhodla v dětství a později si mě Bůh k sobě znovu přitáhl. Třináct let jsem ochrnutá po operaci míchy. Vystudovala jsem Pedagogickou fakultu v Brně.   Seminář zaměřený na objevování a rozvíjení vnitřní svobody.
„Všecko zkoumejte, držte se toho, co je dobré.“/I.Tes.5,21/
Jaké jsou mantinely a hranice Božích dětí?